24 mars - Sol og Sand


Våkner til regn men innen vi er reiseklar skinner solen fra skyfri himmel. Vi kjører ned til den lille byen og parkerer ved fyrlykten. Det er virkelig nydelig her. Ray tar frem skisse blokken og lager en liten tegning av fyret. Mona strikker og fotograferer en del av de ville blomstene her, virkelig nydelige mark blomster som gror opp av sanden. Stranden virker endeløs.


Drar så videre gjennom furukledte veier og treffer den portugisiske hæren på utmarsj ! Tar en lunsjstopp i Praia de Pedrogas der vi parkerer på stranden og steker pannekaker – soler oss og tar bilde med selvutløser. Gjett om vi koser oss !


Men utpå etter middagen drar vi videre til en by som heter Figueira da Foz, hadde tenkt å dra lenger men er trett etter en dag i solen. Her er stor parkerings - plass midt på stranden midt i byen, mange bobiler her, de fleste portu- gisiske og spanske. Hadde tenkt å spise ute på en restaurant som var anbefalt i guiden, hadde grill, men den er stengt. Sånn er det å være turist utenom sesongen. Så det blir grilling i vognen i stedet, deilige portugisiske pølser og speilegg. Og med en liten favoritt-vin vi har funnet (€3.85) – Dona Ermelinda laget av vindruen castelao.

Kommentarer