22 mars – Leiria



I dag er det Pegi som rapporterer:

Hei folkens – endelig fikk nå jeg slippe til Pc-en også, sitter her i bilen og surfer, det var nemlig fint på denne campingen som vi har vært på i helgen, her var det nemlig trådløst internett, furuskog og løping på stranden som passer oss vofser bra. Mor ble litt bekymret i dag da vi oppdaget at bilen var dekket av gul pollen fra furutrærne men hun er nå ikke begynt å snørre ennå så kanskje furu-pollen er OK. Men nå vil mor og far bo midt i en by plutselig så dermed bærer det av gårde igjen.

Vi drar bare en halvtimes vei av gårde, det går nå an å leve med da. Og havner i en by som heter Leiria. Det er en universitetsby og masse unge mennesker i gatene, ikke bare gamle kjerringer i rare klær som i Nazare. Vi slår leir utenfor byens fotball stadion og spaserer inn for å se på byen. Vi går langs elven og her får vi se et ordentlig vårtegn: en andemor med 13 små andunger !

Inne i sentrum er det fine parker med springvann og Europas flotteste hundeskit-pose-dispenser. Mor må jo fram med kamera igjen. Ikke bare skal offentlige toaletter foreviges, nå også hundeskit-dispensere. Jeg himlet med øgene og sa til Lili: No e hon blitt like galen som japaneserne altså.

Det var mange fine klesbutikker her så etter en stund dro vi jentene og far tilbake til bilen for en liten ettermiddagslur mens mor raste rundt i butikker. Hun er spesielt på jakt etter gode spasersko men kom tomhendt tilbake og sa at her var det bare høyhælte gidameisko lite egnet for overvektige middelaldrende damer som blir tauet rundt av to hesblesende springere.

Så hadde vi middag i bilen – her er det forskjell på folk altså – vi fikk boksemat mens mor og far hadde kyllingfilet og nypoteter. Sånn er det å være hund altså. Men vi fikk hvert vårt griseøre til lørdagsgodt, heldigvis selger de det her i Portugal også. Så vi har det ganske greit altså, men jeg savner kaninene på campingplassene, regner med det blir bedre tider når vi kommer til Frankrike.

Kommentarer