18 mars – Strandhogg i San Martinho Do Porto
I går kom en hyggelig ung mann rundt og samlet inn penger for bobil parker - ingen (€6) og lyste opp da han så nummer skiltet. Han hadde vært på bobiltur til Nordkapp (det er mer enn vi har) og hadde også vært innom Bergen. Det var sommeren 2005 og han hadde bodd på bobil campen på slakthus tomten og fortalte begeistret om fjordene og fisketorget. Mona følte hun rødmet helt ned til tærne. Fiskedisken i en hvilken som helst større super marked i Portugal er minst 6 m lang og fylt med lekker sjømat; fisk, skalldyr, muslinger, m.m, du vet ikke hva halvparten er. De ligger på is og så er det en slags aircondition som puster kald frostrøyk ned på dem – det ser vanvittig lekkert ut.

Vi spurte etter parkering i Caldas de Rainha, men han anbefalte å ta bussen, det er bare 10 min. så det bestemmer vi oss for. Først tur med hundene langs den 3 km lange akvadukten som forsynte byen med vann i middelalderen. Her holder de på med et byggeprosjekt og bygger funkis-hus ved siden av den eldgamle akvadukten.

Da vi kommer på busstoppet oppdager vi at vi har sett feil på ruten og det er 1,5 t til neste buss ! Det er jo for så vidt ikke verdens undergang men det betyr at når vi kommer til byen vil det bare være en time til alt være stengt. Sen frokost, tur med hunder og litt husarbeid i vognen harmonerer dårlig med portugisiske åpningstider. Her er alt stengt mellom 13-15 (minst) som er akkurat den tiden vi er klar for ”bytur”. Så over en kopp kaffe på kafè i Obidos bestemmer vi oss for å glemme Caldas de Rainha og dra videre. Men først koser vi oss med en ny dilla vi har fått: portugisisk vaniljepai – pastéis de nata – en singel pai av butterdeig fylt med ekte vaniljekrem – sikkert tusenvis av kalorier – og perfekt følge til cappuchino.

Kjører til lunsj-stopp i San Marthino Do Porto – en søvning ferieby hvor hundene får løpe løs på den forlatte stranden. Hele stranden er liksom inni en lagune som gjør at vannet er ekstra varmt her, men det frister ikke oss selv om vi har turens varmeste dag tror vi - 21°.

Kjører så til dagens endestopp som er Nazare hvor vi tar inn på camping Vale Paraiso. Nok en gang inni en furuskog men veldig fint. Nærmeste nabo er en nederlansk bobil med en svær rusk av en schæfer men han er godt fortøyd. Det er litt dyrt her €24, men det er gratis trådløst internett og det hjelper jo på – spesielt når det er meldt regn.

Kommentarer