16 mars – Et fengslende sted
Tar det rolig i formiddag i Peniche og går rundt litt i byen. Ser på gubbene som holder på med båtpuss, de har noen fargerike små fiskebåter her. Tar vår vanlige morgenkaffe på kafèen – og her får vi turens billigste kaffe til dags dato - € 0,85 ! Altså en ca. 6 kroner ! Det var jo så billig at vi tar en ny runde på en ny kafè – denne gang med muffins – og alt det kommer på €3,50 til sammen – for begge to altså.

Etter lunsj går vi og ser oss rundt på stedets fort – som i årene under diktatoren Salazar (1932-1968) ble brukt til fengsel for opposjonelle. Tar en titt inn i enecellene hvor fangene kunne være i årevis. Flott kapell her, ellers er det nå ganske grimt. Stedet huser også byens museum, her står utstilt en dykkerdrakt som ble brukt under arkeologiske utgravinger under vann. Peniche er kjent for sine kniplinger, her er laget et rom som viser hvor små jenter satt og kniplet. Bak turistinformasjonen i byen har de kurs i knipling og her er stor glassrute ut til gaten så alle som går forbi kan se på de som sitter på kurs. Det er vel en 6-7 eldre/middelaldrende kvinner i dag. Det ser ytterst komplisert ut.

Så tar vi farvel med Peniche og drar til en campingplass i Foz Do Alreho, vi trenger ”service” etter to dager i det fri, vann må fylles og do må tømmes og vi trenger dusj. Campen ligger inni en furuskog og her er det mygg på størrelse med portugisiske krigsskip, så det blir med den ene natten ja.

Kommentarer