14 mars - Peniche


Ericeira er så fin at det er vanskelig å bestemme seg for om vi skal dra videre eller ikke. Campingen er også veldig fin, og det bare 10 min å gå inn til byen. Men vi bestemmer oss for å dra og første stopp er BP stasjonen borti veien som selger gass. Nå skal vi fylle tanken fra Wynen for første gang. Etter en del om og men og frem og tilbake får vi nå gass-pumpen til å virke og fyller flasken og det kommer på €10. Altså ca. en tredjedel av prisen på bytte av flasker.

Så drar vi til Peniche, en annen ”fiskelandsby” – eller by – er det nå heller, her er et av landets største fiskemottak. Vi har tatt sikte på en campingplass men på vei inn i byen ser vi en stor plass full av bobiler, omtrent bare portugisiske. Så, When in Rome, som engelsk
mennene sier, stiller vi oss opp der vi også. Det er stedets markedsplass og da det ikke er marked er det tydeligvis fritt frem for bobiler å ta seg til rette. Etter lunsj tar vi en tur på byen, det er fullt av folk her og alle fiskerestaurantene langs kaien er full av folk. Tydeligvis en populær søndagsutfart fra Lisboa vil vi tro.

Til alt overmål er det en søndagsåpen Intermarche supermarked like ved der vi har parkert så vi handler litt middagsmat og ender opp dagen med å stå på stranden og beundre kite-surferne på stranden. Her blåser det friskt og her går det unna !


Kommentarer