13 mars - Surf Is UpI Ericeira finnes det en park der det er trådløs sone, vi testet den i går da vi hadde hundene med og fordi hundene

ikke fikk lov å komme inn i parken prøvde vi mac’en like utenfor og det gikk for så vidt bra, men det var litt tregt. Har vært en stund i Portugal nå og det har vært håpløst med tilgang til Internett.

Vi returnerer derfor i dag uten hunder, Mona for å surfe, Ray for å lage noen skisser. Det

har vært lite maling hittil på turen.

Etter surfing (her i Ericeira er det mange ”ordentlige” surfere også ) og noen blyantskisser er vi sulten og vil benytte denne hundeløse anledningen til å spise på restaurant. Dumper helt tilfeldig inn på en restaurant som hadde OK priser på menyen utenfor, så stor var vår overraskelse da den for det første er omtrent full, her er fine duker på bordene og tøyserveritter ! Dette lover bra. Vi har fisk selvfølgelig, Mona har blekksprut og Ray har seabass og også her er det kokte poteter, brokkoli og gulrøtter. Deilig iskrem etterpå. Siden det er lunch hadde vi tenkt å være moderat med alkohol og bestilte en halv flaske hvitvin. Vi måtte da fnise litt når kelneren kommer med en helflaske rødvin som han åpner i en slik fart at vi ikke får tid å protestere !

Så er det hjem til jentene og huslige sysler, støvsuging og klesvask. Det er særdeles god tørk i dag, det var det i går også på denne tiden av dagen. Er det solgangsbris kanskje ?

Her i Ericeira får vi for første gang øynene opp for de spesielle blå og hvite flise-maleriene som pryder veggene her i Portugal. De heter ”azulejos” og finnes både på private og offentlige bygg. I Ericeira er det et motiv som er veldig poulært: okser eller menn som drar fiskebåter opp på land, i dag gjøres dette av en traktor, og er til ”underholding” både for oss turister og stedes sedvanlige gjeng av gamle gubber som henger rundt havnen.

Kommentarer