29 januar - Full gass videre

Selv om vi fikk byttet gasstanken i Danmark løser ikke dette vårt energi-problem, og vi har sett på bobil-forum om en gassflaske du kan fylle på bensinstasjoner. Derfor er vi nå på vei inn i Ruhrområdet til Wynen-Gas i Düsseldorf for å kjøpe en slik ettersom vi ikke har klart å finne en forhandler i Skandinavia. Vi tar igjen tidlig avreise kl. 8.00 uten frokost og kjøper kaffe og croissant på bensinstasjon som vi spiser i bilen, det kostet 10 euro og var litt råflott. Kommer til Wynen-Gas kl. 12.30 og blir vel tatt i mot av engelsktalende medarbeider. En mekaniker monterer tanken i gass-skapet bak i garasjen (det er her hundene har buret sitt og Pegi var ikke blid da hun fikk en fremmed fyr i overall inn til seg) . Vi fikk en demonstasjon på hvordan du fyller og dro lykkelig videre 380 euro fattigere. Men nå kan vi nå reiser overalt og fylle tanken i alle land så nær som Tyskland der det er forbudt !

Kjører videre og det begynner å sne, sludd nærmest

Det er hvitt overalt men veiverket er flink å holde bare fine veier. Kjører gjennom Luxenburg så nå har vi vært der også. Kommer til Metz i Frankrike midt i rushtiden, det blir nå helt forferdelig på veien, sludd, mørke med dårlig sikt og gale franskemenn som kjører sikk-sakk på motorveien. Vi finner oss en Aires (bobilplass) ved elven Moselle –

(vi er nå i distriket Lorraine) i en liten landsby som heter Millery og er like utenfor Nancy. Går tur med hundene men finner ingen kafè, ingen bar og intet bakeri. Merkelig landsby. Det blir derfor innekveld med bacon sandwiches og resten av Statoilflasken.

Kommentarer