21 februar - Atencion ! Carretera Cortado

Så bøtter det ned igjen. Så tur i eikeskogen kan vi bare glemme. Vi tar sikte på å dra til en campingplass i La Linea de la Concepciòn som ligger på grensen til Gibraltar slik at vi kan sykle inn. Vi stiller inn GPS’en og drar i vei. Plutselig får vi beskjed om å ta av fra hovedveien. Mona protesterer, men sideveien ser OK ut så vi fortsetter, selv om det står et skilt: Atencione – Carretera Cortado. ”betyr sikkert bare at veien blir smalere” sier vi. Det var nok ikke det – for hva finner vi ? Jo, et par kilometer lenger ned i veien er det en veisperring og hele veien er vasket bort ! Vi må rygge mange hundre meter før vi kan snu – ikke spesielt festlig. Så nå har vi lært å ta notis av veiskilt ! Men vi møter flere problemer. Vi er helt lens for melk og kjører innom 3 bensinstasjoner uten at de har melk, de har sjokolademelk og jordbærmelk men ikke vanlig fersk melk. SÅ ankommer vi La Linia – og etter å ha forsert en oversvømmet sidevei og en smal port inn til campingen får vi vite at det ikke er tillatt med hund her ! Goodbye Gibraltar ! Det er ingen andre campingplasser i nærheten og det går ikke an å kjøre bobil i Gilbraltar. Så that var that. Vi bestemmer oss for å kjøre til vårt opprinnelige reisemål – El Puerto de Santa Maria og setter GPS’en på nytt.

Det regner fremdeles og flere ganger da vi kjører over fjell på 300m er vi helt i skyene – eller tåkeheimen er vel en bedre betegnelse. Men etter en stund letter det og da vi nærmer oss Santa Maria skinner solen. Stopper på McDonalds og har en Big Mac Menu til 6 euro, det er vel nærmest halv pris av hjemme.

Da vi nærmer oss campingplassen finner vi nok en gang at veien er sperret – denne gang uten noe varsel – og nå pga veiarbeid og uten forslag til omkjøring. Det blir en del trange gater med parkerte biler før vi endelig finner frem. Er glad vi har en liten smal bobil, skjønner ikke hvordan noen av disse ”beistene” klarer å ta seg fram.

Flott campingplass, noe våt enkelte steder, tomtene er hardpakket

sand med litt gress. Vi er like ved stranden, kan høre bølgene slå mot strander når vi legger oss, dette lover bra………….


Kommentarer