20 februar - Jimena de la Frontera
Hadde planlagt å dra via Jerez til El Puerto de Santa Maria i dag, men da vi sjekker ut kommer vi i snakk med resepsjonsmannen som sterkt advarer oss mot å dra via Jerez da veiene fremdeles kan være sperret av flom. Kanskje – kanskje ikke – sier han. Har de ikke veimeldings-service i dette landet ? Han hadde for øvrig vært på bobiltur helt til

Nordkapp, det er mer enn vi har vært ! Hadde også vært i

Bergen. Det var så forfriskende med alt vannet på vestlandet, sa han, for her er det normalt sett svært tørt. Det er jo selvfølgelig unntatt det året fam. Robinson er på tur !

Så da drar vi mot Jimena de la Frontera i stedet. Det er strålende vær og på veien stopper vi i den lille hvite landsbyen Benadalid. Det er lørdag formiddag og vi er igjen på jakt etter et supermarked, men den gang ei. Her er både skole og kirke men ingen matbutikk, og det er langt til neste by. Her har de forøvrig vært flink å bevare gammel byggeskikk. Hvis du ser på bildet øverst er husene til høyre helt ny - de var til salgs. Du kan ikke se forskjell på dem og husene til venstre som er de gamle husene. Ellers noterer vi oss at her har de slike hvitmalte gavler på hustakene som de også har i Gamle Skagen. Det er de 2 øverste bildene som er fra Benadalid, resten er fra Jimena, kan lett gå surr i Andalusiske hvite landsbyer.

Så begynner vi å kjøre mot Jimena som ligger mye lavere. Terrenget forandrer seg og blir mye grønnere. Vi er nå i jordbruksområde og det går okser og sauer og beiter på markene. Det er bare èn campingplass i Jimena, den er ganske nedsablet og i sterk kontrast til gid-a-mei campingen i Ronda. Men hva gjør det – vi får strøm og en plass å være og et esel som beiter 10 m unna. Her er 90 % av vognene fastboende og naboen er fra Gibraltar. Ray nevner at det er 37 år siden han var i Gibraltar og da sier han at han aldri ville kjent seg igjen nå. Da får Ray blod på tann og vil se Gibraltar selv om det ikke var planlagt. Alle husker hvor de var da president Kennedy ble skutt – og Ray gikk nedover hovedgaten i Gibraltar på vei tilbake til HMS Lion.

Om ettermiddagen spaserer vi inn til Jimena, det er bare 5 min. Går rundt i de smale, ofte bratte smauene. Tråler hele byen etter et supermarked – men ingenting. Derimot må det være minst 20 cafè/barer her og vi ender selvfølgelig opp på en av dem og har turens til nå billigste øl – 1 euro !

Sitter ved byens ”plaza” og betrakter ungene som samles her og sparker litt fotball og tuller rundt. Herlig å se unger som ikke bare henger over dataspill eller har organiserte aktiviteter.

Jimena ligger i en nasjonalpark – El Parque Natural Los Alcornocales – hvor det gror eiketrær som produserer kork. Hvert 7 år kan de skrelle av barken og lage vinkorker. Denne type skog tiltrekker et variert dyreliv, spesielt fugler. Her skal også være frittgående griser som går rundt og spiser eikenøtter. Vi returnerer til middag i vognen og planlegger tur i eikeskogen i morgen.

Kommentarer