26 juni - Guiness på fergekaien


Nok en nydelig dag og vi benytter anledningen til å trimme hundene - har ikke vært i nærheten av saksen siden vi reiste hjemmenifra og de er begynt å bli ganske nedgrodd på potene og rundt ørene. Så klokken er over 12 før vi kommer oss avgårde, det ble jo litt Michael Jackson på frokost tv også må innrømmes. Men så drar vi mot Londonderry og over grensen til republikken Irland. Det er ingen grenseovergang men trafikkskiltene er annerledes i utforming og her bruker de kilometer istedet for miles, men kjører på venstre side gjør vi fremdeles. Her fyller vi opp tanken, det er nemlig billig diesel i Irland, det var et tips vi fikk i Belfast. Kjør til Irland med tom tank og kjøleskapet fullt ! Her må vi også skifte over fra pund til euro. Drar oppover kysten til Moville og kjører over et slags høyland. Her skjærer de torv i terrenget som de tørker og pakker i sekker til å bruke som brensel. Dette hadde vi aldri sett før - trodde først det var boss som lå strødd i terrenget.
Kommer til en by som heter Buncrana. Rekker akkurat turistinformasjonen der kl. 5 men får ingen hjelp til å finne campingplass, de kan bare informere om campingplasser som er anbefalt av turistkontoret og her i nærheten er det ingen ! Så vi finner ut at vi kjører ned på fergekaien for å se litt på kartet og finne ut hva vi skal gjøre. Her på fergekaien så det riktig så fredelig ut, en liten ferge som går over "loughen" går for siste gang kl. 20.00 så etter det blir det vel enda fredeligere. Fergen er litt annerledes enn vi er vant med, den legger fergelemmen ned på slipp'en og så kjører man ombord, ingen kai i vanlig forstand altså. Her er også en flott restaurant hvor vi kan spise og da er saken avgjort: Vi har funnet vår første overnatting i Irland !
Etter liten tur med hundene gå vi på restauranten The Beach House
http://www.thebeachhouse.ie/home.php
og Ray kan endelig få sin første Guiness !!! Og det er sant - den smaker best i Irland. Det må skyldes det bløte vannet de har her. Regningen kom på 65 euro for 2 øl, 2 rødvin og 2 biff. Omtrent som hjemme vil vi tro. Kom ut til nydelig solnedgang og gleder oss til morgendagen.

Kommentarer