20 mai - første etappe: Bergen-Lærdal

Ettersom det var langt utpå dagen da vi endelig kom oss avgårde ble første stopp denne gangen Lærdal - noe vi ikke angret på. Vi tok inn på Lærdal Ferie og Fritidspark. Hvilket nydelig sted ! Helt nede ved vannet og med en arkitektur på bygningene nydelig tilpasset lokal tradisjon. Småpikene spiste sitt første ferie-måltid ute. Legg merke til utleiehyttene i bakgrunnen - dette må da være Norges peneste campinghytter. Sanitærblokken var det reneste og peneste vi har sett på lenge. 165 NOK. Dessverre hadde vi kun pappvin å feire med i kveld: Fumèes Blanches.

Vi tok en kveldstur med hundene inn til sentrum og ruslet rundet i gatene, og vi gikk tilbake neste morgen, både for turens skyld og fordi vi måtte handle brød. Det er den reneste peneste småbyen vi har sett her i landet, vi lo litt og sa med oss selv av vi skulle tro vi var i utlandet ! Velstelte hager med duftende syriner, nyklipte offentlige plener og ikke så mye som et fnugg av boss noe steder. Til og med måsen satt så pent og pyntelig og poserte på portstolpen !
Vi dro så videre og fikk med oss Borgund stavkirke og det nye visitors senter på veien. Ble litt inspirert til kanskje å ta pilgrimsveien over Filefjell men dro likevel vår vanlige rute over Hemsedal. Her var det som vanlig et forferdelig veidekke omtrent til Nesbyen men må du så må du.
Tok sikte på overnatting på Ekeberg camping i Oslo og fant frem der uten vanskeligheter bare for å finne ut at de ikke åpner før 1 juni ! Festlig ! Sånn er det når du ikke gjør grunnarbeidt hjemmefra men synes det er festlig å ta alt på sparket. Bestemmer oss for å dra sørover på måfå og kommer over skilting til Oslo Fjordcamping - det hørtes jo forlokkende ut............
Slitne etter turen over fjellet og frustert over at ikke Ekeberg var åpen gjør at vi slår til her - til en hinsides pris på NOK 245 Hvorfor den var hinsides ? Jo, en gammel nedsliten sanitærblokk som så ut som et fjøs, gamle vrak av campingvogner, delvis vandalisert, strødd rundt på området. Helt utrolig at Oslo kan tilby sine ferierende slike fasiliteter. Eneste trøst var stranden lenger nedi bakken og en fint område, men det var naturområde og ikke tilhørende campingplassen. Når vi kommer på slike steder er det deilig å ha bobil, bruke ditt eget bad, rulle ned persiennene og se en DVD på TV. Og Fumèes Blanches'en var også god å ha.Kommentarer